BPO


Tangent GC Hand Cream by Carl Nas Associates, UK

Opinion by Richard Baird

Packaging by London-based Carl Nas Associates for Tangent GC's range of organic and perfumed hand creams

Tangent GC began as a Scandinavian organic garment and shoe care company developing products that intended to ensure longevity, and entered the organic skincare market in 2016. The company’s graphic identity, a simple typographical expression, designed by Essen International, delivered a sense of informational immediacy through the absence of superfluous stylistic detail and colour, yet divide content and drew out a distinction in the arrangement, orientation and typesetting of Akkurat Mono.

As Tangent GC ventured into the organic personal skincare market they worked with London based Carl Nas Associates to build out the visual language laid down by Essen International. This new phase saw the studio pair a similar approach to skincare packaging with a launch campaign of dynamic image (stills and animation) for the soap range which made a connection to the brand’s beginnings, visualising fragrance as swirling fabric.

For Tangent GC’s latest product, a perfumed organic hand cream, Carl Nas Associates begin to introduce new form and material language through an exposed aluminium tube, and continue to play with contrast, creating a launch campaign that features warm and detailed illustration by celebrated airbrush artist Syd Brak, the man behind some of the 80’s best-loved Athena posters.

Continue reading this article


The Dayrooms by Two Times Elliott, United Kingdom

Opinion by Richard Baird.

The Dayrooms is a multi-label womenswear store, located in the London district of Notting Hill, created by Aytan Mehdiyeva and Zumrud Mammadova. The store gives a UK platform to emerging Australian designers and is an expression of Aytan and Zumrud’s shared passion for fashion and travel, and Aytan’s love of photography, textiles and Australian craftsmanship. This is reflected throughout The Dayroom’s graphic identity, developed by Two Times Elliott, not only in the simple but carefully crafted intersection of reductive graphic expression and material detail, but in the concept of curated moments, expressed through language, image and objects.

Building on their work for The Dayrooms’ retail space, Two Times Elliott also went on to develop graphic identity, spacial creative and brand direction for The Dayrooms Café, an Australian-inspired organic café located in the London boroughs of Holborn and Notting Hill. Assets included loyalty cards, coffee cups, takeaway bags, branded tissue paper and website.

Continue reading this article


Nth Fitzroy by Studio Hi Ho, Australia

Opinion by Richard Baird

Nth Fitzroy is a residential property development project from Milieu located in the heart of the inner north of Melbourne. It features 26 uniquely breathable apartments within an innovative architectural structure with an exterior skin of single and double story shutters.

In response to seasonal environmental conditions, the changing light of the day, and the minute by minute activities of its occupants, the intrinsic nature of these shutters within exterior structure give the impression of a living building and a daily rhythm.

Inside, apartments are highly functional but also warm and welcoming, encouraging interaction and engagement. Smart storage space sits alongside moments of simple aesthetic pleasures that include natural material details and tactile high quality finishes. Working with Loose Leaf, Milieu helps to bring nature right into private and shared spaces of Nth Fitzroy’s spaces, to compliment its architectural concept, through a variety of indoor plants.

To help bring to light the unique qualities of the property and its apartments Studio Hi Ho developed a strategy and promotional activity with two distinct components, united by the concept of Breathable Apartments. The first, titled Plants, is a mix of document, website and event run by Plant Hunter, which is dedicated to indoor plants. The second, AM/PM, is a document that explores the life of the building and its surroundings through a cycle of 12 hours. Although this project was completed in 2016, this is the first time it has been published in its entirety online.

Continue reading this article